Linnea Bergling
 
Tillåt mig få inspirera dig med tre olika ensembler med kända svenska musiker inom den ”tidiga musikvärlden” som medeltidsensemblen A Chantar. Barocka Damer och La Donna Forte.
Tillsammans med dem har jag under det senaste året sjungit vid följande musikfestivaler som Vantaa Baroque i Finland, Musik i Glasriket, Konst och Musikveckan i Junsele, Drottningholm early music festival., Konserter i Varnhems klosterkyrka , Historiska museet, Medeltidsmuseet och konserterat hos kammarmusikföreningarna i Östergötland, Halmstad, Vadstena och Musik på Slott och herresäten i Sörmland och Västergötland, på Nybrokajen 11, i Strängnäs Domkyrka samt Gävle och Norrköpings konserthus, för att nämna några arrangörer.


Jag har studerat på Operahögskolan i Stockholm och har en Musikdirektörsexamen från Musikhögskolan i Stockholm.
”Tiljor” jag sjungit på är Stockholms operan, Folkoperan och Ystadsoperan.
Ensembler jag har varit medlem i är Stockholms Gitarrkvartett och trion Svensk Fruntimmersmusik.Jag startade Evterpe kvinnor i musik i Stockholm år 1997.


Sedan 1996 är jag konstnärlig ledare för kammarmusikföreningen Swartsiöö Slottskultur. Vårt koncept och signum är Tidig musik.. Med dans och konst i en skön förening. Nu senast med Drottningholm early musik,nu närmast ”Hemliga rum” den 15 maj på Drottningholm och ”Helt barockt på Rokokoslott på Svartsjö slott 11-12 sept-04 . Se hemsidan http://www.slottskultur.nu

Citat från recension i ”Musik i Glasriket” 26/7-03 Ladis Müller.
”Varje ton hon sjöng hade en mening. Sällan får man uppleva ett tydligare budskap om kvinnans själ än fallet var då tre dejliga damer framförde kärlekssånger komponerade av kvinnor i den tidiga barocken. Samtalet mellan Linnea Berglings kraftiga, nyansrika och sensuellt vackra mezzosopran ,den tonsköna cellon och teorbens diskrteta kontrapunkt resulterade i en underbart andaktsfull stämning”